O societate bazată pe stiri false, pe manipularea informatiei, pe negarea unor realitati istorice si de identitate - nu poate fi o alternativa a unei societati viitoare sanatoase.

Promovarea valorilor pozitive, cultivarea știrilor lipsite de negativitate, afirmarea suportului oferit de România în trecut și în prezent Republicii Moldova este considerată o responsabilitate actuală și pe termen lung.

O responsabilitate în care toți suntem implicați și prin care decidem comportamentul și valorile nu numai pentru generațiile de astăzi, dar mai ales pentru generațiile de mâine. 

În contextul actual specific, dominat de fake news și al unor potențiale propagande regionale împotriva valorilor tradiționale și autentice românești, împotriva limbii române, împotriva relației dintre România și Republica Moldova, împotriva valorilor comune democratice ale Uniunii Europene - se poate conisdera că se menține o confuzie voită, care blochează sau limitează informațiile pozitive despre această relație și promovează informații false, sau lipsite de valoare reală, sau care instigă la promovarea unei imagini negative privind acțiunile și legăturile dintre cele două țări și locuitorii lor.

Platforma România Mea va colecționa, publica și promova conținut de înaltă calitate jurnalistică și va contracara imaginea negativă sau confuză creată în contextul relației dintre cele două țări și locuitorii lor, prin cultivarea și promovarea puternică a unei imagini oneste, realiste și pozitivă.

Proiectul este dezvoltat de Asociația Română pentru Sprijin și Inițiativă Comunitară cu ajutorul unei finanțări susținută de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.