486

0

Actual

România a trimis R. Moldova al doilea lot de vaccinuri anti-COVID

Duminica, 28 Martie 2021

Parteneriat

România
Moldova

50.400

De doze
de vaccin

10% pentru

Regiunea
Transnistreană

Republica Moldova a primit cel de-al doilea lot de doze de vaccin din partea României. Este vorba de 50.400 de doze anti-COVID-19 produse de AstraZeneca, din donaţia de 200.000 promisă de statul român.

Este un ajutor umanitar care vine în sprijinul Republicii Moldova în efortul de a limita efectele dramatice ale pandemiei și de a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2”, a declarat premierul României, Florin Cîţu într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Executivului.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat că acest lot, ajuns în Republica Moldova astăzi, reprezintă dorința de a sărbători împreună Unirea Basarabiei cu Romania. 

Este modul nostru simplu prin care spunem cetățenilor Republicii Moldova că suntem alături de dumneavoastră.

Este o donație grație efortului Guvernului României. Este un gest de caritate, dorința prin care dorim să sărbătorim împreună Unirea Basarabiei cu România. Aceste loturi fac parte din promisiunea pe care a făcut-o președintele României, Klaus Iohannis, președintelui Maia Sandu. Este modul nostru simplu prin care spunem cetățenilor Republicii Moldova că suntem alături de dumneavoastră. Aceste doze vor fi duse la Chișinău, de unde vor fi distribuite către toate raioanele țării, a declarat Ambasadrul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

De cealaltă parte, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că această tranșă ne permite să continuăm și să accelerăm procesul de vaccinare, așa încât să protejăm viața câtor mai mulți cetățeni. 

Vă mulțumesc din suflet, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu. Mulțumim, România, pentru acest sprijin generos și necondiționat! Astăzi, când marcăm Unirea Basarabiei cu România, putem afirma cu încredere că între Republica Moldova și România se construiesc tot mai multe poduri în beneficiul oamenilor. Ne leagă de România nu doar cultura, limba română, trecutul, ne leagă o colaborare și o prietenie tot mai strânse pentru un viitor mai bun.

Între Republica Moldova și România se construiesc tot mai multe poduri în beneficiul oamenilor.

Fiecare lot de vaccin primit de Republica Moldova înseamnă pentru noi speranța că vom opri pandemia și că ne apropiem de ziua în care să putem reveni la normalitate. Țările care au rate înalte de vaccinare au reușit să scadă cifra persoanelor grav bolnave și a deceselor. Asta îmi doresc și pentru Republica Moldova!”, a mai punctat Maia Sandu.

Considerați necesară o platformă de promovare editorială pozitivă precum România Mea?

83

voturi

Precizăm că pe data de 27 februarie, România a livrat Moldovei primele seruri anti-COVID, 21.600 de doze ale companiei AstraZeneca. Vaccinul a fost repartizat în toate spitalale din ţară, iar 10% din flacoane au ajuns în regiunea transnistreană.

Serul a fost utilizat la imunizarea cadrelor medicale care luptă în prima linie împotriva noului coronavirus.

Guțu Vitalie

Jurnalist Senior

Guțu Vitalie
Articole preluate

01 Ianuarie 1970

01 Ianuarie 1970

01 Ianuarie 1970