428

1

Educație

Fiecare copil merită o carte - kit de lectură

Marti, 20 Octombrie 2020

Beneficiari:

10000
de familii

Locații:

România
și R. Moldova

Cahul, Moldova:

Zârnești
și Frumușica

Fiecare copil merită o carte. Mai multe familii din Cahul vor beneficia de “Punguța cu 2 cărți” Punguța cu două cărți - un proiect lansat acum un an de Asociația OvidiuRO din România - capătă tot mai mare amploare și pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, peste 300 de familii nevoiașe atât din județele din România, cât și din Republica Moldova vor primi câte un kit de lectură. Mai exact, este vorba despre două cărți ilustrate potrivite vârstei copiilor.

Mai mulți bibliotecari din raionul Cahul, Republica Moldova, s-au alăturat comunității de ambasadori ai lecturii, constituită din peste o mie de reprezentanți ai breslei lor, dar și profesori, asistenți sociali, specialiști din educație din România și Republica Moldova. Astfel, punguța cu două cărți va ajunge la familiile care nu au banii necesari pentru procurarea volumelor.

MARIA MUCHIE, bibliotecară în comuna Zârnești, raionul Cahul:

Cu mai multe biblioteci publice, ne-am încadrat în proiectul PUNGUȚA CU DOUĂ CĂRȚI - un proiect care este binevenit pentru bibliotecile de la sate. Sunt copii care nu au pe ce să-și procure o carte și această punguță va fi un imbold pentru a citi de la o vârstă fragedă. Mai cu seamă, acum pe timp de pandemie, mulți părinți nu lucrează și nu au venit stabil, iar pentru a cumpăra o carte este costisitor pentru ei acum. Fiecare copil merită o carte. În comuna noastră am identificat șapte familii, care vor beneficia de aceste punguțe cu două cărți.

Punguțele cu lucrări în limba română vor ajunge și la familiile social-vulnerabile din satul Frumușica, raionul Cahul. Biblioteca din localitate are în total vreo șase mii de titluri de carte, dar sunt practic toate vechi și puține mai găsești în limba română. Locuitorii, dar și specialiștii-bibliotecari din sat spun că un asemenea proiect lansat de Asociația românească OvidiuRO este binevenit și deschide orizonturi spre lectură românească.

Considerați necesară o platformă de promovare editorială pozitivă precum România Mea?

83

voturi

IULIANA UZUN, bibliotecară în satul Frumușica, raionul Cahul:

Familiile defavorizate, care au copii de 1-2 ani vor beneficia câte o punguță cu două cărți, pentru ca părinții să citească împreună cu odraslele lor, de la o vârstă fragedă. Deja, am identificat 14 copii din câteva familii social-vulnerabile de la noi. Așteptăm punguțele să vină de la Biblioteca Națională pentru Copii “Ion Creangă”. Fondul nostru, al bibliotecii, numără peste șase mii de cărți - literatură foarte veche, multe dintre ele sunt în grafie chirilică. Avem foarte puține cărți în limba română. 

În total, de punguțe cu 2 cărți vor beneficia în jur de zece mii de copii din familii social-vulnerabile din România și Republcia Moldova.

Guțu Vitalie

Jurnalist Senior

Guțu Vitalie
Articole preluate

01 Ianuarie 1970

01 Ianuarie 1970

01 Ianuarie 1970