446

2

Unitate

Cătălin Vacarciuc - Trăiește și simte românește!

Marti, 20 Octombrie 2020

A Fi

Român
Basarabean

Fiecare

A treia
Persoană

Trăiește

Simte
Românește

Trăiește și simte românește. Vorbim despre Cătălin Vacarciuc, un tânăr basarabean care de ani buni are o adevărată dedicare pentru reunirea celor două maluri de Prut. Niciodată nu a pierdut speranța de a-și vedea visul realizat. Tocmai de aceea de fiecare dată îndeamnă semenii săi să depună efortul necesar pentru a reveni la rădăcini, să ne cunoaștem istoria și neamul din care ne tragem.

Crescând într-o societate majoritar indiferentă față de istoria, tânărul Cătălin Vacarciun mereu a tins să cunoscă cine este și rezultat al căror procese istorice este martor.

Cătălin Vacarciuc, român basarabean

„Studiind istoria, am sesizat faptul că am onoarea să aparțin națiunii române, anume acelei națiuni române, care a avut șansa și onoarea să fie influențată de Roma în antichitate. Acest fapt mă bucură și totodată mă întristează, deoarece majoritatea oamenilor nu apreciază sau nu vrea să înțeleagă că fiind români, ei sunt urmașii acelor oameni care ne-au făurit istoria din toate epocile. Aceste gânduri m-au făcut să caut metode de a contribui la Unirea celor două maluri ale Prutului, și iată că din 2018, când bacalaureatul sufla intens în spate, am decis să fac parte din echipa organizației non-guvernamentale Unirea-ODIP. De aici, începe o perioadă frumoasă de voluntariat sub egida lui Vlad Bilețchi, un tânăr educat și respectuos care a valorificat punctele mele forte și m-a ghidat în perioada de voluntariat care am făcut-o.”

Cât privește importanța României în dezvoltarea istoriei, culturii, societății, economiei și politicii din Republica Moldova, Cătălin ne spune că atestă o legătură profundă și practic incomparabilă cu alte state.

Cătălin Vacarciuc, român basarabean

„Neamul care nu-și dorește libertatea, merită o robie mai dramatică, astfel realizăm faptul că doar uniți mai câștigăm șansa la un viitor, iar ce viitor ne așteaptă ține de ceea ce vom face acum.”

Cătălin Vacarciuc, românul basarabean, care-și face studiile la Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității de Stat din Moldova, ne-a dezvăluit că pasiunea lui pentru revenirea la tot ce înseamnă românesc în spațiul dintre Prut și Nistru va continua prin acțiunile și implicarea sa. 

Considerați necesară o platformă de promovare editorială pozitivă precum România Mea?

83

voturi

Potrivit unor date prezentate de Barometrul de Opinie Publică, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România, fiecare al treilea moldovean ar vota „pentru”. Barometrul Opiniei Publice, realizat de Institutul de Politici Publice, mai arată că în ultimii patru ani numărul cetățenilor din Republica Moldova care ar vota Unirea a crescut de două ori.

Guțu Vitalie

Jurnalist Senior

Guțu Vitalie
Articole preluate

01 Ianuarie 1970

01 Ianuarie 1970

01 Ianuarie 1970